Överlägg

Kul tjänster via SMS

Gillar du att ligga och dra dig lite extra när väckarklockan ringer? Blir det gärna lite för länge så att du får kasta dig ur sängen och rusa iväg till jobbet? Då kan SnoozeYouLose vara något för dig! Det du behöver göra är att bli medlem och sedan kan du använda tjänsten. Vad går då det hela ut på?

SnoozeYouLose

Själva idén fick grundaren från en kompis. Kompisen försökte och försökte förtvivlat komma upp i tid, men det fungerade bara inte för honom. För att råda bot på detta erbjöd sig sajtens grundare att ringa honom varje morgon. I och med detta så löste sig problemet, ända tills en dag då han insåg att han inte skulle kunna ringa sin vän. Då vaknade han förstås inte i tid igen.

Rent praktiskt då? Hur går det till? När du blivit medlem går du till inställningarna och ställer in vilka dagar du vill bli väckt, vilken tid du vill vakna samt hur mycket pengar du betalar i straffavgift om du inte gör det! Varje angiven morgon får du sedan ett SMS med ett matteproblem, gåta eller liknande just efter den angivna väckningstiden.

Du måste därefter besvara frågan korrekt för att markeras som vaken. Det här säkerställer att du verkligen svarar/är vaken och inte bara kastar telefonen i väggen! Vid korrekt svar får du direkt ett SMS tillbaka så att du vet att ingen debitering kommer att ske. Sedan är det ”problem solved”!

Du bidrar dessutom till välgörenhet!

Vad gäller de pengar som sajten tar in så går 50 % till Charity Water. Denna organisation arbetar mot att människor i utvecklingsländer ska ha tillgång till rent dricksvatten. Övriga 50 % tillfaller sajten (minus eventuella betalavgifter!). Så vad väntar du på? Är du en ”tröttmössa” kan det här vara just det du behöver!

Allt sköts, som sagt, via SMS så du behöver inte ladda ned någon app.